Buscar btn_buscar  
 
Biorecetas
Biovideos
Bionoticias
Bioglosario
   
  Registre su correo electrónico para nuestros boletines!
  Nombre  
  Email  
   



Glosario

 

Sin Gluten
Se refiere a que no contiene gluten la cual es una proteína amorfa que se encuentra en la semilla de muchos cereales (trigo, cebada, centeno, espelta, kamut, triticale y posiblemente avena) combinada con almidón. Los productos son aleatoriamente controlados para asegurar que no contengan trazas importantes de esta proteina. Este símbolo no garantiza al celíaco o autista la ausencia absoluta de gluten. Tan solo indica que el producto que lo lleva se acoge al Codex Alimentarius. Esto quiere decir que puede contener hasta 200 partes por millon (mg/kg) de gluten lo cual se considera aceptable.
 
Con Gluten Integral
Con gluten integral: Se refiere a que si contiene gluten la cual es una proteína amorfa que se encuentra en la semilla de muchos cereales (trigo, cebada, centeno, espelta, kamut, triticale y posiblemente avena) combinada con almidón. Also, Whole grains or foods made from them contain all the essential parts and naturally-occurring nutrients of the entire grain seed. If the grain has been processed (e.g., cracked, crushed, rolled, extruded, lightly pearled and/or cooked), the food product should deliver approximately the same rich balance of nutrients that are found in the original grain seed. The USDA defines a whole grain serving as any food containing 16 grams of whole grain. 16 grams is just a little more than half an ounce – so three servings (48 grams) of whole grain total under two ounces. A small amount of whole grain translates into big health benefits! The new Guidelines advise eating half or more of our grains as whole grains – at least three 16g servings per day. A "Good Source" contains at least 8 grams of whole grains per labeled serving, while an "Excellent" or "100% Excellent Source" contains at least 16 grams of whole grains per labeled serving. Examples of generally accepted whole grain foods and flours are: Amaranth, Barley (lightly pearled), Brown and Colored Rice, Buckwheat, Bulgur, Corn and Whole Cornmeal, Emmer, Farro, Grano (lightly pearled wheat), Kamut® grain, Millet, Oatmeal and Whole Oats, Popcorn, Quinoa, Sorghum, Spelt, Triticale, Whole Rye, Whole or Cracked Wheat, Wheat Berries, and Wild Rice.
 
Sin Caseína
Desarrollar texto mencionando que Este símbolo no garantiza la ausencia absoluta de la caseina. Esto quiere decir que puede contener hasta 200 partes por millon (mg/kg) de caseina lo cual se considera aceptable.
 
Orgánico
Un producto oraganico es aquel que cumple con las siguientes condiciones: Primero, en ninguna etapa de su producción intervienen fertilizantes, herbicidas, pesticidas químicos o derivados, así como tampoco en los suelos donde son cultivados los productos o las materias primas que forman parte del producto. Segundo, Son tratados con aguas no contaminadas. Tercero, no contienen aditivos, colorantes, o preservantes. Cuarto, no son irradiados, ni mutados genéticamente.
 
Vegetariano
Vegetarianism is the practice of living on products of the plant kingdom, with or without the use of eggs and dairy products, but excluding entirely the consumption of any part of the body of an animal as food (including chicken, fish and seafood). The term "Vegetarian" means a person who follows such practice, or describes such a person, creature, establishment or food pertaining to vegetarianism.
 
Vegetariano Alto en Fibra
Contains 20% or more of the Daily Value (DV) to describe protein, vitamins, minerals, dietary fiber, or potassium per reference amount. Therefore, High Fiber is 20% of the DV of Fiber (25g) or another way of looking at it is the item as 5g or more of fiber.
 
Sin Azúcar
Desarrollar texto mencionando que Este símbolo no garantiza la ausencia absoluta del azucar. Esto quiere decir que puede contener hasta 200 partes por millon (mg/kg) de azucar lo cual se considera aceptable.
 
Bajo en Sal
140 mg or less per reference amount (and per 50 g if reference amount is small)
 
Sin Colesterol
Cholesterol is the most common type of steroid in the body. Although, it has gotten a bad name cholesterol is critical in the formation of Bile acids, Vitamin D, progesterone, estrogens, androgens, mineral corticoid hormones and glucocorticoid hormones. It is also necessary in the normal permeability and function of the cell membranes. Although some cholesterol is obtained from the diet most of it is made in the liver and other tissues. The control of high levels of cholesterol involves diet, weight control and regular exercise.
 
Sin Soya
Cholesterol is the most common type of steroid in the body. Although, it has gotten a bad name cholesterol is critical in the formation of Bile acids, Vitamin D, progesterone, estrogens, androgens, mineral corticoid hormones and glucocorticoid hormones. It is also necessary in the normal permeability and function of the cell membranes. Although some cholesterol is obtained from the diet most of it is made in the liver and other tissues. The control of high levels of cholesterol involves diet, weight control and regular exercise.
 
Sin Maíz
Desarrollar texto mencionando que Este símbolo no garantiza la ausencia absoluta del maiz. Esto quiere decir que puede contener hasta 200 partes por millon (mg/kg) de maiz lo cual se considera aceptable.
 
Sin Huevo
Desarrollar texto mencionando que Este símbolo no garantiza la ausencia absoluta del maiz. Esto quiere decir que puede contener hasta 200 partes por millon (mg/kg) de maiz lo cual se considera aceptable.
 
Kosher
Kosher: Es sinónimo de calidad, pureza, salud del cuerpo y del alma. Son alimentos muy saludables a diferencia de lo que comúnmente se cree. El kashrut no se refiere a un tipo específico de comida, sino que a un sistema de revisión de alimentos de acuerdo al ritual judío y cuyo significado está determinado por un conjunto de criterios religiosos preescritos en la Torah. Dichas leyes buscan establecer un régimen que beneficie al cuerpo y al alma, para lograr un equilibrio tanto físico como mental.
 
Bajo en Azúcar
Bajo en Azúcar
 

Políticas de Privacidad | Condiciones de Uso
Corporación Biorgánica de Venezuela, C.A. | Todos los derechos reservados © ® RIF J-31195089-3